Vaše objednávka je prázdná
Suroviny:
- 700 g jeleního masa
- 6 větších cibulí
- 1 palička česneku
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček jalovce
- 6 kuliček celého pepře
- 6 snítek rozmarýnu
- feferonky dle chuti
- 200 ml červeného vína
- podle potřeby hovězí vývar
- 100 g slaniny nebo špeku
- sůl
- 150 g loupaných rajčat
- 1 lžíce sádla
Postup přípravy:
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a oloupaný česnek si rozmačkáme.
V hrnci rozpálíme sádlo a přidáme na kostky nakrájený špek, který necháme zvolna škvařit.
Přidáme cibuli a za stálého míchání smažíme hezky do tmavě hněda. Až má cibule tu správnou barvu, přihodíme do hrnce rozmarýn, bobkový list a nakrájené maso. Zprudka opečeme, ať se maso zatáhne a koření rozvoní.
V hmoždíři rozdrtíme nové koření, jalovec, pepř a přidáme k orestovanému masu. Osolíme, přidáme nakrájené feferonky, přilijeme vývar a dusíme na mírném ohni do změknutí masa.
Když je maso téměř měkké, podlijeme ho červeným vínem, přidáme loupaná rajčata a dusíme do měkka. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.