Bourárna Chvalšiny - Chuť Šumavy

Logo Vojenské lesy a statky
Logo Vojenské lesy a statky
Řezník nabízející maso

Bourárna masa Chvalšiny

Pečlivý výběr skotu a zvěřiny k bourání zaručuje vynikající kvalitu a chuť masa, kterou naši zákazníci vždy ocení.

Certifikát kvality

Certifikovaná BIO kvalita

Bourárna Chvalšiny má udělené certifikáty EU č. 2018/848 o ekologické produkci.

Šetrné zpracování sekera

Šetrné zpracování

Maso zpracováváme v moderním provozu při dodržování přísných hygienických norem.

Ikona prodejního stánku

Prodej masa

Maso si můžete vyzvednout u nás v bourárně ve Chvalšinách, v Resortu Olšina a po domluvě je možný i závoz.

Foto plemeno Simentál

Zpracováváme skot plemene masný Simentál

Masný simentálský skot, původně pocházející ze Švýcarska, je nenáročný na chov a přizpůsobivý i drsnějším horským podmínkám. Plemeno Simentál je skot většího tělesného rámce, je výrazně osvalený a nemá sklon k tučnění.

Hovězí maso v biokvalitě bourané na Chvalšinách pochází z dvouletých jalovic ze statku Květušín.

Zemědělská výroba podniku Květušín, která je součástí VLS, je zařazena do systému ekologického hospodářství. Chov skotu splňuje nejvyšší standard welfare, který je ukazatelem zdravých a humánních podmínek chovu hospodářských zvířat.

Řezník nabízející maso

Biohovězí

Plemeno masný Simentál vyniká svými skvělými užitkovými vlastnostmi a mimořádnou kvalitou masa. Jednotlivé kusy masa určené k prodeji jsou vakuově balené.

Ikona tašky

Termotaška

Maso prodáváme v termotašce, aby se při převozu zachovala mimořádná BIO kvalita.

Ikona krabice

Dárková krabice

I maso může být skvělý dárek. Velikost dárkové krabice vybereme dle celkové hmotnosti masa.

Ikona vratného obalu

Vratný obal

Velkoodběratelé mohou používat vratné obaly (přepravky).

Foto jelen

Zvěřina ze Šumavy

Vojenské lesy a statky jsou strážci mysliveckých tradic a správci unikátních honiteb.

Divize Horní Planá vykonává právo myslivosti v 5 vlastních honitbách. Největší z nich, o rozloze 23 048 ha, je honitba Knížecí Stolec v Boletické oblasti.

Každý kus zvěře, která je normovaná a je určená k prodeji, prochází pečlivým výběrem a kontrolou kvality.

V bourárně Chvalšiny zpracováváme jeleny, srnce a divoká prasata.

Talíř s masem z jelena

Zvěřina

Zvěřina ze Šumavy je známa svou kvalitou a mimořádnou chutí. Zvěřinu prodáváme rozčtvrcenou nebo vakuově balenou na kilogramy.

Ikona jelena

Jelen evropský (Cervus elaphus)

Zvěř, která je symbolem majestátnosti. Výskyt v ČR je nepravidelný a váže se na lesní komplexy. Samec: jelen, samice: laň, mládě: kolouch. Jeleni dosahují hmotnosti do 200 kg, laně jsou zhruba o třetinu menší.

Icon srnka

Srnec obecný (Capreolus capreolus)

Nejznámější a nejrozšířenější zvěří našich honiteb. Samec: srnec, samice: srna, mládě: srnče. Hmotnost dospělých srnců se pohybuje od 15 do 30 kg.

Ikona divokého prasete

Prase divoké (Sus scrofa)

Mysliveckou mluvou též nazývané černá zvěř nebo divočák. Obývá všechny typy prostředí. Samec: kňour, samice: bachyně, mládě: sele. Hmotnost dospělých prasat se pohybuje od 60 do 150 kg.

Foto sádky

Čerstvé ryby z Chvalšin

Vzhledem k výjímečné poloze sádek v horských podmínkách a lokalitě, která je dlouhodobě uchráněna před jakýmikoli civilizačními vlivy a s ohledem na způsob hospodaření, při němž nejsou používány žádné intenzivní chovné metody, jsou ryby ze sádek Chvalšiny mimořádně zdravé a chutné.

Sortiment ryb určený k prodeji: kapr, pstruh, amur, štika a candát.

Bourárna Chvalšiny doporučuje

Top recepty šéfkuchaře Resortu Olšina, stálého odběratele masa z Chvalšin

Foto Guláš z jelena

Guláš z jelena

Jelen ze šumavských lesů s karlovarským knedlíkem

celý recept
Foto Pečeně z divočáka

Pečeně z divočáka

Pečený divočák s bramborovým knedlíkem a červeným zelím

celý recept
X

Přihlášení do administrace